1/1

CARPINTERIA RESIDENCE

Residential Design, 2019

Carpinteria, CA

 

Located on a spectacular site overlooking a surfing hotspot, the 5500 square foot residence is organized around a central sunken courtyard.   The lower portion of the house is embedded in the hillside with a light-filled “panorama room” at the front of the property.  Rising out of the ground, and cantilevered toward the ocean is an “L” shaped living space, consisting of the kitchen, living room, and master bedroom.    Open-air stairs divide the more public and private areas of the scheme, setting up spatial sequence that moves back and forth between intimately nested spaces along the courtyard and stunning views of the ocean below.

Project Credits:

 

Principal Architects:

Dwayne Oyler

Jenny Wu

 

Design Team:

Hans Koesters

Andy Magner

Owen Duross

 

LIVE WIRE_INSTALLATION
THE HYPERION PROJECT_RESIDENTIAL
BEIJING BIENNALE CUBE_INSTALLATION
SCREENPLAY_INSTALLATION